Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

KESZI CSABA

KÖNYVEK / ÍRÁSOK / AKTUALITÁSOK

Három perce még éltem videóelőzetes 3. rész

2019. március 05. 18:50 - k_csaba

Szólj hozzá!

Minden példány elkelt a Librinél - új előzetes videó - más beszerzési lehetőségek

2018. december 04. 18:19 - k_csaba

Pénteken megjelent Három perce még éltem című könyvem három nap alatt elfogyott a Librinél. A könyv a Bookline felületén elérhető, ha esetleg szeretnéd Karácsonyra magadnál tudni, egyelőre nem tudom, a Librinél mikor pótolják a hiányt. Döbbenes pillanat volt, mikor egy barátom jelezte, hogy egy üzletben több foglalt példányt látott, neki pedig már nem tudtak hozatni, mert az egész üzletláncnál elfogyott. Még nekem sincs saját példányom belőle egyelőre! Ezúton is köszönöm azoknak, akik támogatnak a kötet megvásárlásával! És emellett ide is kiposztolnám előzetes videóink második részét:

"Valamilyen ismeretlen, éjfekete entitás megragadta szkafanderes testét..."

 

 

 

Szólj hozzá!

Három perce még éltem videó előzetes 1/3

2018. november 29. 18:30 - k_csaba

A könyvhöz készítettünk három felolvasós videót, amiből a héten folyamatosan megosztok egyet-egyet.
A videóban közreműködött Tamás Mikus, az Agregator frontembere, mint narrátor. A sírontúli zenét a Drone Travolta szolgáltatta, a csodálatos borítógrafikát pedig Norbert Papp alkotta. A videót Juhos Gábor készítette, aki nem mellesleg a Noir York City könyvsorozat szerzője. Ezúton is köszönöm munkájukat és támogatásukat!

Szólj hozzá!

Három perce még éltem - Már előrendelhető!

2018. november 28. 18:25 - k_csaba

Tisztelt Olvasóim,

Ezennel bejelentem, hogy Három perce még éltem című új regényem tervezett megjelenése 2018.11.30-a. A regény a Könyvguru/Ad Librum kiadó gondozásában jelenik meg, és előrendelhető számos könyves webshopban kedvezményes áron.

Világháborús eszközöket keresve az ember időnként az életével játszik. Tudta ezt Botond és barátja is, amikor ásójukat a földbe szúrták a fémkereső jelzése után. A felszín alatt fel nem robbant aknák és gránátok pihenhetnek az elesett katonák csontjai között. Ezúttal azonban egy különös lelet került elő, aminek sem eredetét, sem funkcióját nem tudták meghatározni. Hamarosan különös víziók és megmagyarázhatatlan jelenségek kavarják fel mindennapjaikat. Elhatározzák, hogy megszabadulnak a baljóslatú eszköztől, de már késő: annak tulajdonosai tudják, hol találnak rájuk, és a szándékaik veszélyesebbek néhány földben nyugvó robbanószernél.
Vorkov és Nagarm az utazás utolsó szakaszához ért. Hamarosan megérkeznek a bolygóra, amin egykor elveszett űrhajójuk, az Inanna roncsait kell felkutatniuk. Az Inanna legénysége odaveszett, mielőtt hazaindulhattak volna. A célhoz közeledve a fedélzeti műszerek mesterséges objektumokat érzékelnek az égitest légkörében. Mindent megváltoztat a felismerés, hogy a bolygón a jelek szerint virágzik az élet és a technológia, de vajon hogy fogadják az érkező űrhajó legénységét?

Előrendelés a Librinél

4958258_5.jpg

 

Szólj hozzá!

Könyvrendelés tőlem

2017. április 13. 18:41 - k_csaba

Mint ahogy nemrég megosztottam veletek közösségi oldalaimon, a Fények az égen új kiadást ért meg. Új, modern borítógrafika, és korrektúrázott szöveg jellemzi ezt a friss megjelenést.

boritokep_fbook.jpg

Korábban sokan jelezték, hogy személyesen, tőlem szeretnének könyvet vásárolni. Úgy gondoltam, teret adok ezeknek az igényeknek, és április utolsó napjáig  tőlem is megrendelhető a Fények az égen, 2900 Ft-os áron.

A rendelés menete

Ha komoly a szándékod, nincs más dolgod, mint írni egy e-mailt a keszi.konyv@gmail.com címre, amiben a következő adatoknak kell szerepelnie:

Név
Hány db könyvre lenne szükséged
Személyesen, illetve postán kéred a saját példányod
Személyesen nekem szeretnél fizetni, illetve utalással
Speciális kérések, miszerint aláírt példányt kérsz, írjak bele valamit, vagy legyen kávéfolt valamelyik oldalon, stb.

Erre az üzenetre igyekszünk minél gyorsabban reagálni, és megírjuk a szükséges adatokat. A könyvek május közepén kerülhetnek hozzátok. (Nyomdai vagy kiadói késésért nem tudok felelősséget vállalni)

Miben más az új kiadás?

Az új borítógrafika mellett immár korrektúrázott szöveg várja a nyitott gondolkodású érdeklődőket a paranormális jelenségek, spiritualizmus és az alternatív világképek birodalmába – némi társadalomkritikával megfűszerezve.
Vásárlásoddal további munkásságom támogatod.

img_1169.JPG

Ha bele akarsz olvasni a regénybe, kattints IDE.

 

Szólj hozzá!

Fények az égen - Itt az új kiadás!

2017. április 13. 18:30 - k_csaba

Kedves Érdeklődők!

Örömmel jelentem be, hogy Fények az égen című regényem új grafikával, és korrektúrázott szöveggel újabb kiadást ért meg. Ez a verzió előrendelhető lesz nálam, amiről holnap fogok részleteket közölni. Köszönök minden egyes percet, amit áldoztatok rá, valamint minden szót, és levelet, amiben életre keltettétek!

ujkonyv_fbookra.jpg

Szólj hozzá!

A Könyvmarketing közösség kérdezett

2016. november 17. 19:52 - k_csaba

Nadasi Krisz Könyvmarketing nevű facebook csoportjában a tegnapi napon én lehettem a Nap Írója. Ennek megfelelően rövid bemutatkozásom, és a csoporttagok kérdéseinek megválaszolása olvasható ebben a bejegyzésben.

- Mondj magadról pár szót, beszélj a (leendő) könyve(i)dről és ossz meg a többiekkel pontosan egy, marketinggel vagy könyvkiadással, könyvírással kapcsolatos tapasztalatot!

Keszi Csaba vagyok, 29 éves, és egy multicégnél dolgozom labortechnikusként. Munkám mellett méhészettel, zenéléssel, és most már írással is foglalkozom. Első megjelent regényem, a Fények az égen egy spirituális sciene fiction, ami Magyarországon nem jellemző műfaj. Részben ezért is reméltem, hogy viszonylag hamar sikerül kiadót találnom, aki megjelenteti. Sajnos hamar rá kellett jönnöm, hogy a könyvkiadók ugyanolyan üzleti modellek alapján dolgoznak, mint a zeneipar, de végül megjelent a könyv, és sokkal jobb képem alakult ki a könyvkiadás folyamatáról és nehézségeiről. A marketing része olyan szempontból érdekes csak, hogy nagyjából négy ember kivételével senki nem tudta, hogy regényírásba kezdtem, de a meglepetés ereje néhány óra alatt több száz visszajelzést váltott ki. Ezeknek legalább a fele nyilván személyemnek szól, de talán későbbi könyvmegjelenéseim már az írásaim iránt érdeklődőktől kap hasonló fogadtatást.
Legérdekesebb tapasztalatom egy közepesen nagy könyvkiadó elutasító levele, amiben személyeskedés hangnemét ütötte meg a kiadó munkatársa. Nem vettem zokon a dolgot, de az élet úgy éreztem, engem igazolt később, mert a kiadó egy hónapon belül nemzetközi botrányba keveredett.

img_6575.JPG

Miért választottad a sci-fi műfajt? Próbálkoztál más műfajban is írni?

Regényt még nem írtam korábban, de novellákat, verseket, és dalszövegeket rendszeresen. Ezek meg is jelentek néhány száz példányos nagyságrendű kiadványokban, és nem sci-fi témájúak. Az egyedüli közös pont az emberi pszichére gyakorolt társadalmi, és szélsőséges egyéni hatások. Hogy miért épp sci-fi? A kérdéshez hozzátenném: És miért éppen spirituális sci-fi? A válaszom az, hogy nagyon kedvelem a műfajt, viszont napjainkra kicsit ellaposodott, mivel mondanivaló híján a kortárs írók java kitalált technológiai eszközökkel old meg rengeteg konfliktust. A célom az volt, hogy a legősibb emberi hiedelmeket, szokásokat átültessem egy olyan környezetbe, ami napjainkban is feszeget olyan kérdéseket, mint a földönkívüli élet létezése, és hogy mi mindent rejthet az emberi tudat, vagy tudatalatti. Mindezt erős társadalomkritikával fűszereztem meg, ami számomra meglepő módon több embernek emészthetőbbé tette a spirituális élt. Könnyebben tudtak azonosulni a szereplőkkel, amit sikerként könyvelek el. A jövőben szeretnék több műfajt is kipróbálni. Ezzel a regénnyel egy egyszerű történet megírása volt a célom, amiben hétköznapi emberek az élet sanyarúsága mellett többé mernek válni annál, aminek a társadalom tartja őket. Morális, hétköznapi problémák állóvize, amit az egész emberiség történelmét övező misztikum kavar fel.

Mi a kedvenc üzeneted a világnak?

Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk magunkat szerepkörökbe szorítani. Legyünk nyitottak minden ismeretlen dologra, és merjünk saját világképet alkotni. Ezek nagyon fontos dolgok. Ha a kérdés arra utal, van-e kedvenc idézetem, akkor egy örök klasszikus szavaival élnék:
„Légy egy fűszálon a pici él
 S nagyobb leszel a világ tengelyénél”

blog.jpg

Ha valamelyik történetedből film készülne, mennyire ragaszkodnál ahhoz, hogy a filmkészítési munkálatokban részt vehess? Megírnád a forgatókönyvet?

Természetesen óriási megtiszteltetés lenne, ha egyszer így alakulna, és örülnék, ha részt vehetnék az alkotómunkában. Csak annyira ragaszkodnék, hogy végül hangulatában azt kapjam, amit én éreztem a mű megírása közben. A forgatókönyvet csak a témában tapasztalt emberrel együtt szeretném elkészíteni.

Közel állnak hozzád a keleti filozófiák? Mennyire van életedben jelen a spiritualitás? Ki vagy kik gyakoroltak nagy hatást a gondolkodásmódodra?

Hozzám rengeteg filozófiai irányzat, és mű közel áll. Minél többet ismerünk meg, annál tágasabb lesz a világképünk. A keleti filozófiák azért szimpatikusak, mert amellett, hogy elutasítják a fogyasztói társadalom szabályait, segítenek közelebb kerülni önmagunkhoz, és mentálisan részévé válni környezetünknek, a társadalomnak, a természetnek és a kozmosznak. Ehhez nem kell semmit vásárolni, nem kell vallási felekezethez tartozni, egyszerűen tudnunk kell magunkba nézni és őszintének lenni magunkkal. Ezek egyszerűnek hangzó dolgok, de a többség mégis képtelen rá. 
Gondolkodásomra a legnagyobb hatást szüleim és a közvetlen környezetem mellett olyan nevek gyakoroltak, mint Grandpierre Atilla, Csihar Attila, Biagio Russo, Jim DeKorne, és Charles T. Tart, csak hogy néhányat említsek. Ami a regényeket illeti, Philip K. Dick a legnagyobb kedvencem jelenleg, de szeretem a Sztrugackij testvérek, Arthur C. Clark, Aldous Huxley, Alfred Bester, és Isaac Asimov írásait. A hazai regényírók közül Markovics Botond, Szalay Károly és Gárdonyi Géza regényeit kedvelem. 

Én is tapasztaltam, hogy sokan komolytalannak, értéktelennek tartják a spirituális dolgokat, gondolatokat. Elmélkedtél már rajta, mi lehet ennek az oka?

Ennek több oka is van. Az egyik legsúlyosabb, hogy rengeteg áltudományos/parapszichológiai cikk jelenik meg. Ez a magazinok korában is így volt, az internet korában pedig nincs, ami gátat szabjon azoknak az embereknek, akik mindenféle tudományos rálátás nélkül vakon hisznek, és terjesztenek nyilvánvalóan utópisztikus eszményképeket. Ezeket én magam is bírálom, és elhatárolódom tőlük. Hogy egy felvilágosultabb réteg teljesen elzárkózik a témától emiatt, azt teljes mértékben meg tudom érteni.
De a helyzet nem ilyen egyszerű. Mára komoly tudósok kutatják a spiritualitás több ágát, természetfeletti jelenségeket és a földönkívüli életet, ami azt igazolja, hogy a témának igenis van létjogosultsága. Pszichiáterek végeztek kísérleteket akár saját magukon a sámánok által használt tudatmódosítókkal, olyan megdöbbentő dolgokat felfedezve ezáltal, hogy a spirituális élményeket okozó molekula agyunk anyagcseréjében is jelen van. Nagy hazai csillagászunk, Grandpierre Atilla (igen, Atilla) a világegyetem és az élet keletkezésének tudatosságáról publikál cikkeket. Egy olasz kutató, Biagio Russo pedig a sumer civilizáció régészeti maradványaiból vélt felfedezni összefüggéseket arra vonatkozóan, hogy az ember antropológiai és kulturális fejlődése idegen behatásokkal együtt történhetett.
Könnyen legyinthetünk ezeket a témákat olvasva, de a tagadás önmagában nem kritika, az pedig, hogy ellenérveket keresünk, nem valódi érdeklődés, csak rossz szándék. Néhány hétköznapi példát viszont írnék, amikből mindannyian átélünk időnként: ha hirtelen kerülünk szélsőséges szituációba, átértékeljük az életünket, mérlegelve tetteinket. Ha meghal egy szeretett rokon, vagy barát, a gyász nagyon személyes, spirituális gondolatokat és élményeket ébreszt fel bennünk. Tragédia alkalmával semmit nem jelentenek számunkra anyagi javaink, amíg fel nem dolgozzuk az eseményt.

 

Köszönöm szépen a kérdéseket!

A Könyvmarketing facebook oldala az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/groups/konyvmarketing/

blog3.jpg

Szólj hozzá!

Spiritualitás és sciene fiction

2016. november 10. 20:33 - k_csaba

Anélkül, hogy belemerülnék a regényírás és könyvkiadás nehézségeibe, szeretném néhány szóban leírni, mi mindent érint maga a regény. A bejegyzést igyekszem úgy megírni, hogy a regény történetéből ne áruljon el részleteket, de mégis világos legyen, milyen szellemiségben fogant a mű.

A műfaji megjelölés miatt több kiadó ellenérzéssel fogadta a kéziratot. Őszintén szólva az elutasítást sokkal másabb jellegű dolgok miatt vártam, mint ettől a három szótól: spirituális sciene fiction.
Mit is jelent ez? Számomra egy olyan kulturális szakadékot a jelenünk, a múltunk és a jövőnk között, amit talán még nem lenne késő áthidalni. A megjelölés magában foglalja az utat az első civilizációk hitét és emlékeit, amit az egyre magasabbra törő társadalom levetkőzött, majd a technológiai versengés közepette teljesen elfelejtettük, mi is az életben betöltött szerepünk valójában.

A tudat ismeretlen szféráinak felfedezése máig a legvonzóbb, és legveszélyesebb kalandok egyikének minősül. Az erre alkalmas pszichedelikumok közelebb hozták az egyént önmagához, amellett, hogy felfedezőútja során minden héjat és elvárást levedlett, amit az anyagias társadalom ráaggatott. Mind válaszokra vágyunk. Mit jelent az élet, mi az értelme, és kik vagyunk valójában? Boldogtalan pillanatainkban, és tragédia átélésekor mind visszatérünk önmagunkhoz, és akkor látjuk igazán tisztán a létezés lényegét.
De miért olyan nehéz ez? Miért kell ehhez a legtöbbször a boldogtalanság érzése?

 A kor embere sem emlékeink, sem egymás felé nem mutat semmiféle alázatot. A fogyasztói társadalom csapdájába esve, egymást lenézve versengünk a boldogságért. Az emberi kapcsolatok hamar elértéktelenednek, és mindenki többre vágyik annál, amit birtokol. Görcsösen keressük az önmegvalósítás kulcsát, de egy olyan értékrend fogságába zárva, ami tárgyi eszközök felhalmozását erőlteti, és hatalmi hierarchiák alapján ítélkezik emberek felett. Viszont ha valakit elveszítünk, ha kilátástalanná válik életünk, vagy korlátoznak a szabadságunkban, világossá válik, hogy mindaz, ami ezt a szituációt előidézte, független minden anyagiasságtól.

A kérdés tehát adott: Lehetséges-e úgy élni, hogy ezt a tisztánlátást megtartsuk?

 A keleti filozófiák válasza erre a kérdésre egyértelműen igen. Az általuk belső ösvénynek nevezett utat a meditáció által keresik, tökéletes alázattal a többi élőlény felé. Meglepően sok, rendkívül stresszes híresség is a meditációban keresi a belső békét, mert a lényeg átültethető a nyugati világba is részben, ha megfelelően állunk hozzá a megvalósításhoz. A spiritualitás tehát innen ered, ezekből a forrásokból merítettem, hol ábrándozva, hol erősen bírálva a jelenleg általános életfelfogást.

A történet sciene fiction része az örök kérdést feszegetve fogant meg, miszerint élnek-e rajtunk kívül mások is az Univerzumban. Ha élnek, ők lehetnek-e azok az égiek, akikről az ős- és ókor emlékei mesélnek? Akármilyen gyorsan fejlődik a technológia, még mindig nagyon apró pontja az ember a világűrnek. Felvetődik a kérdés, hogy milyen módon szólíthatnánk meg ezeket az ismeretlen lényeket? Ha visszakanyarodunk az ősi kultúrákhoz, láthatjuk, hogy a saját spirituális módszereikkel próbálkoztak mindannyian. Lehetséges lenne ez ma is?

 

Szólj hozzá!